ניתוח כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

25/08/2009 | 05:17 | מאת: אור

שלום לפני כ4 חודשים התגלה אצלי אבן בכיס המרה הכאבים הם לסירוגין זה יכול לבוא פעם בשבוע או פעם בשבועיים לפעמים פעם ב שלושה שבועות ואלו כאבים ממש קשים, חלק מרופאי הכירוג אומרים שאין מה למהר עם ניתוח וחלק אומרים שיש לגשת לניתוח , אני לוקח לוסק ופפברין ושומר על דיאטה שומנים, אני מאוד מפחד מהניתוח ומההרדמה (אגב זה ניתוח של ה4 חורים) אגב פעם ב... יש לי בעיות שינה האם זה יכול להשפיע על ההרדמה? כיצד ארגיע את עצמי כדי שלא אפחד מהניתוח ומההרדמה? האם יש בניתוח זה סיכון חיים חלילה? כי אף פעם לא עברתי שום ניתוח. אשמח לקבל תשובה תודה

29/08/2009 | 13:30 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

התקפים בתדירות כמו זו שיש לך מחייבים ניתוח "אתמול", אינני מבין למה אתה מחכה. מניסיוני, אנשים שסבלו מאבנים בכיס המרה עם התקפים חוזרים, המשיכו לסבול ואף הגיעו עם סיבוכים קשים יותר. הניתוח באנשים ש"סחבו" את הבעיה הי תמיד מסובך יותר.ניתוח להסרת כיס מרה הוא ניתוח שיגרתי, הוא בהחלט יכול להיות מסובך בעיקר אצל אותם אנשים שדחו את הניתוח. מציע לך להנתח בהקדם.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב