ניתוח כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

23/08/2009 | 16:54 | מאת: סבינה

שלום, סבתי בת ה-78 הגיעה ביום שני שעבר לבית חולים בעקבות כאבים חזקים בבטן. הסתבר שמדובר בדלקת ואבנים בכיס מרה. במשך יומיים היא קיבלה טיפול אנטיביוטי שלא לגמרי עזר, וביום השלישי החליטו לעשות לה פרוצדורה שאיני זוכרת את שמה שמכניסים צינור ובעזרתו מנקים ומרחיבים את דרכי המרה (מקווה שהתאור נכון). בכל מקרה עוד לפני שהספיקו להכניס אותה לטיפול הזה היא התקשתה לנשום והייתה לה מן קריסת מערכות. הנשימו אותה ותוך כמה שעות עשו לה את הפרוצדורה הזו אשר עברה בהצלחה. מאז יום חמישי היא נמצאת בטיפול נמרץ ומונשמת, למרות שביומיים האחרונים היא מונשמת רק באופן חלקי ונושמת הרוב לבד. מגדירים את מצבה יציב. ניסו פעם אחת לראות אם היא תוכל לנשום לבד ללא עזרת מכשירים, אך ברגע שהיא התעוררה היא כנראה נלחצה ולא הצליחה לנשום, ואז שוב העלו את רמת ההרדמה והמצב חזר לקדמותו. היא מקבלת עדיין אנטיביוטיקה ששיפרה את הדלקת באופן מועט. סבתא שלי סובלת בלי קשר מבעית אריתמיה, וזו בעיקר הדאגה כרגע. כרגע בודקים אפשרות לנתח אותה ולהוציא את כיס המרה. ככל הידוע לי ניתוח כזה בגיל שלה, ובמצב שלה יכול להיות מאוד מסוכן. הייתי רוצה לקבל את חוות הדעת שלך, ולדעת אם יש משהו נוסף שאפשר לעשות. האם יתכן שכשהיא מתעוררת היא נבהלת מהצינור שיש לה בגרון לכן מתחילה להיחנק או שזה נובע בגלל שהיא באמת לא יכולה עוד לנשום לבד? כי שכהיא תחת הרדמה קלה היא נושמת כמעט בכוחות עצמה. תודה מראש סבינה

24/08/2009 | 09:39 | מאת: סבינה

בוקר טוב, אני רק רוצה להוסיף להודעה הקודמת, שאתמול עשו לה סיטי, ולא הייתה החמרה במצב ולכן החליטו כרגע לא לנתח אותה. הבעיה שמטרידה כרגע זה שיש לה מים בריאות. הרופאים אומרים שזה מה שמקשה על הנשימה, ושזה יכול לקחת עוד שבוע שבועיים עד שהמצב ישתפר. לפי מה שהרופאים אומרים אין איזשהו טיפול נוסף שאפשר לתת פרט לאנטיביוטיקה שהיא כבר מקבלת ותרופה ללב ולחץ דם. הייתי רוצה לדעת אם באמת אין מה לעשות עם מים בריאות אלא רק לחכות שהמצב ישתפר מעצמו. הבנתי שזה כנראה נגרם בגלל הזיהום שנוצר כתוצאה מהדלקת בכיס מרה. אם המצב של הדלקת ישתפר אז גם המצב של הריאות אמור להשתפר? שאלה נוספת, האם זה לא מסוכן שהיא נמצאת תחת הרדמה חלקית כבר חמישה ימים ואולי תהיה ככה עוד שבוע או יותר עד שתוכל לנשום בכוחות עצמה? תודה סבינה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב