סיבוך ניתוח בשל עודף משקל

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

23/08/2009 | 13:55 | מאת: יעל

שלום אני בת 35. יש לי אבנים מרובות בכיס המרה וכאבים קלים מזה כשבועיים. שאלותי הן: א. עם איזה רופא אמורים להתייעץ כדי לקבל החלטה על ניתוח? ב. יש לי עודף משקל רב מאוד. כיצד הדבר אמור להשפיע על הניתוח? תודה רבה

29/08/2009 | 13:23 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

את צריכה צריכה להתייעץ עם כירורג. עודף המשקל עלול להציג קושי טכני מסוים בזמן ניתוח להסרת כיס המרה, אם כי עדין הגישה הלפרוסקופית להסרת כיס מרה חולה עדיפה בהרבה על פני הגישה הפתוחה. השאלה שעולה היא, אם את סובלת מעודף משקל רב, ואם את שוקלת את האפשרות לניתוח השמנה הרי שניתן לשלב את שי הניתוחים.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב