אבינים בכיס מרה בזמן הריון

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

22/08/2009 | 21:30 | מאת: מאור

חודש שביעי להריון התגלה אבנים בכיס מרה בגודל חצי ס"מ סובלת מכאבים עזים מה לעשות והאם אפשר לעשות את הניתוח של הוצאת כיס מרה בשילות ניתוח קיסרי בו זמנית

23/08/2009 | 00:26 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

במידה ומופיעה דלקת כיס מרה אשר אינה מגיבה לטיפול אנטיביוטי בהחלט ניתן לנתח בשלב זה של הריון קיימת בעיה לבצע בניתוח בגישה לפרוסקופית מפאת גודל הרחם , ואם יתעורר הצורך בניתוח הרי זה יעשה בגישה פתוחה. במידה ולא מופיעים סיבוכים אחרים מאשר כאב בטן רצוי לשמור על דיאטה דלת שומן קפדנית עד ללידה ולנתח לאחר הלידה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב