PSC . ממה נגרמת התמותה?

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

22/08/2009 | 13:17 | מאת: ש

האם מחנק? מאי ספיקת כבד (מה זה אומר בכלל אי ספיקה?)? קריסת מערכות(מה זה אומר מערכות קורסות?)? אולי מגרוד הבשר עד לעצמות ע"י החולה ומוות מאובדן דם ורקמות.... מי לדעתך המומחה (רופא פרופסור?!) הגדול בישראל למחלה ארורה זו? תודה רבה רבה מראש

23/08/2009 | 00:20 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

מחלה זו מרגע האבחנה יכולה תוך 10-12 שנה להגיע למצב של אי ספיקת כבד. אי ספיקה הכוונה למצב בו אבר מסוים יורד בתפקודו לרמה כזו שמרבית עבודתו אינה נעשית. כידוע, הכבד הוא אבר חיוני אשר בלעדיו לא ניתן לחיות ואשר מבצע תפקידים רבים ומורכבים. כאשר המחלה מתחילה לגרום לסימני אי ספיקת כבד יש לשים את החולה על רשימת המתנה להשתלת כבד.

23/08/2009 | 11:20 | מאת: ש

תודה הגרד הבלתי נסבל, מהו החומר המעורר אותו בגוף? ALK GGT מה זה בדיוק? איך יודעים מתי יש אי ספיקה והאם זה קשור לגרד שהופך את הבנאדם לכמעט בלתי שפוי מרוב גרודי תופת? שוב תודה מראש

09/02/2012 | 08:53 | מאת: חגית

שלום אח שלי מאושפז ברגעים אלה במצב קשה של המחלה מחכה להשתלת כבד אנחנו חסרי מנוחה דואגים מאוד אשמח לקבל טלפון של אנשים במצב זה שעברו השתלה או בכלל טלפונים של אנשים שמוכנים לדבר על התמודדות עם המחלה תוה מראש 0523614577 חגית

09/02/2012 | 09:31 | מאת: מיכאל

צר לי לשמוע לגבי אחיך. אני לא מכיר אף אחד שעבר השתלה אבל אני יודע איפה תוכלי למצוא אנשים שיוכלו לעזור לך בנושא. 1) קבוצת התמיכה הגדולה ביותר בנושא PSC, קבוצת psc-support בyahoo groups, יש שם אנשים מכל העולם והרבה שעברו השתלות וכדומה. קבוצת התמיכה הישראלית בפייסבוק PSC support in Israel http://www.facebook.com/groups/33277534316/ מקווה שעזרתי ושתדעו רק שמחות ואחיך יבריא

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב