גידול לבלב ילד בן שנתיים

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

20/08/2009 | 00:35 | מאת: אוסנת

הילד ששךי כמעט בן שנתיים לפני 5 חודשיים גילו לו גידול שיוצא מראש לבלב שנקרא פאנקראטובלסטומה, אנחנו מטופלים בעין כרם הייתי מאוד רוצה לדעת אם שמעת על עוד מקרה לילד בגיל כזה ואם הוא יצא מזה??????

23/08/2009 | 00:08 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

זהו גידול נדיר, המופיע בעיקר בילדים, אני אישית לא נתקלתי במקרה דומה ולכן אינני יכול להרחיב מניסיוני. הגידול לרוב נושא תחזית טובה יותר מאשר זו אצל המבוגרים. יכול להופיע בצורות שונות החל מאלט הקלות ועד יותר אגרסיביות. רפואה שלמה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב