אבקש תשובה דחופה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

16/08/2009 | 16:53 | מאת: אירית

היי אני בהריון בשבוע 11, )מקיאה הרבה) בדיקות הכבד שלי חורגות מהנורמה (מצ 31- 0 U/L 69 GOT (AST) 34- 0 U/L 102 GPT (ALT) 38- 0 U/L 132 GGT 105- 35 U/L 65 ALK. PHOSPHATASE 480- 230 U/L 397 LDH "ב) נקבע לי אולטרסאונד לעוד שבועיים, האם עליי להיות מודאגת ? אודה לתשובה מהירה

23/08/2009 | 00:01 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

לדעתי לא. שאלתך עולה לעיתים קרובות באתר הזה. בהריון יכול להתפתח מצב של עימדון המרה, שלעיתים לא רחוקות יכול להגיע עד להופעה של צהבת אצל האם עם גרד מציק. לרוב, התופעה קלה ובמקרים קיצוניים ניתנת לטיפול תרופתי. התופעה חולפת לאחר הלידה. לרוב אינה מסוכנת ואינה דורשת כל טיפול מיוחד, פרט למעקב אחר תפקודי הכבד.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב