בדיקת US

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

11/08/2009 | 19:17 | מאת: גדי

שלום מה המשמעות בבדיקת US של הכבד: מרקם אקוגני עקב הסננה שומנית תודה מראש על התשובה

16/08/2009 | 13:24 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

כאשר הכבד מכיל יותר שומן, קרי, כבד שומני הוא נראה באולטרסאונד, "לבן" יותר או אקוגני יותר, ז"א מחזיר יותר טוב גלי קול. מדובר בשפה של הדמייה, ולאו דוקא מצביע על תהליך חולני. כבד שומני הינו ממצא שכיח בבדיקות האולטרסאונד ולא תמיד בעל משמעות.

16/08/2009 | 20:48 | מאת: גדי

שתי שאלות להשלמת התמונה תוצאות בדיקת תפקודי כבד GOT-40 GDT-55 LDL-138 HDL-45 אני נוטל כדורים: פרבסטאטין 40 מ"ג, לוסק 20 מ"ג ופלויקס(כתוצאה מ CVA ) גובה 1.60 מ', משקל 65 ק"ג וגיל 55 האם דיאטה והליכה יכולה לשפר את המצב האם הכדורים שאני נוטל מסוגלים לפגוע בתפקודי הכבד. תודה על התשובות

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב