ציסטה גדולה וגדלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

11/08/2009 | 10:07 | מאת: צ'ילי

לאשתי מצאו לפני שנתיים וחצי בכסד ציסטה בגודל 7.7X5.6 ס"מ עם מחיצה. לא נערך מעקב מאז. בעקבות קולונסקופיה תקינה החלו כאבים במותן ימין, שמתגברים בעקבות אכילה, בעת נשימה עמוקה, גרפסים והתעטשות. באולטרסאונד לא נמצאו אבנים או דלקת בכליות או בכיס המרה. עם זאת נמצא שהציסטה גדלה עוד ל-10X9 ס"מ (בלי מחיצה) ועוד 2 קטנות. כל בדיקות הדם נמצאו תקינות ותיפקודי כבד תקינים. האם ציסטה גדלה ובגודל כזה היא ממאירה? האם יכול להיות קשר לכאב במותן? מה הטיפול המקובל?

16/08/2009 | 13:23 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ציסטות בכבד יכולות להיות פשוטות ממקור דרכי המרה, לרוב אינן מצריכות התערבות, אך יש להבדיל אותן מציסטות אחרות כגון ציסטות גידוליות או על רקע פרזיטרי. מתאור הציסטה נראה כי מדובר בציסטה פשוטה, אם כי הדרך המדויקת יותר להתרשם מציסטה זו היא בהסתכלות על ה- CT. במידה ומדובר בציסטה גדולה אשר גדלה לאחרונה, זה בהחלט יכול להסביר את הכאב ולכן במקרה זה ניתוח לניקוזה, יתכן אף בגישה לפרוסקופית יכול לעזור.

29/04/2013 | 18:23 | מאת: מזל

יש לי ציסטות בכבד בכליות המון בזמן אחרון הציסטות גדלו בגודל של גולה

30/04/2013 | 21:24 | מאת: מזל

ציסטה בכבד בכליות מתחת לחזה יש ציסטה בגודל גולה מה עושים עם לגשת בית חולים

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב