אבנים בדרכי המרה ובדיקת ERCP

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

08/08/2009 | 21:55 | מאת: מירי

שלום רב , בעלי אושפז עקב כאבי בטן ממושכים עם בילירובין גבוה - עומד על ערך 6. עבר בבית החולים ERCP שלא הצליח משום שהמקום היה נפוח ולכן לא הגיעו עם הצינור לדרכי המרה , לפיכך הכירורג שביצע את הבדיקה הסביר לי שהוא עשה לו מעין חור ובעוד יומיים הוא יעשה לו שוב ERCP דרך החור שפתח על מנת שהבדיקה תהיה יעילה יותר . מחר הERCP אמור להתבצע ובנתיים הוא כמובן עדיין מאושפז, עם אותו ערך בילירובין והיום התפתח גם חום שעלה ל- 38.2 וירד לאחר מתן אופטלגין . להלן שאלותיי : 1. מה יכולה להיות הסיבה לעליית החום ? 2. לאור השתלשלות הארועים המתוארים לעיל האם בדיקת הERCP מחר יכולה לשחרר לו את האבנים בדרכי המרה ואז יקבעו תור לניתוח כריתת המרה ? 3.מה קורה אם עדיין ישארו אבנים בדרכי המרה ? איך מתפטרים מהם ???? 4. האם במידה ודרכי המרה ינוקו מאבנים הוא יוכל לעבור ניתוח לכריתת כיס המרה בשיטה עם החורים (כלומר הניתוח הפשוט יחסית) או שבמקרה שלו לא יהיה מנוס מניתוח ע"י פתיחת הבטן ?? תודה על התשובות מירי

08/08/2009 | 23:37 | מאת: מירי

שכחתי לציין שבעלי רק בן 37 , בחור בריא וכל הסיפור הזה נחת עלינו כרעם ביום בהיר .

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב