אבנים ברכי המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

06/08/2009 | 23:53 | מאת: יצחק

שלום, בן 37 , בריא בדר"כ. אני לאחר טיפול בERCP לאבנים בצינור דרכי המרה שיצרו דלקת וסממני צהבת מכנית בגופי עם בדיקות תפקודי כבד גרועות: בלירובין דירקט 2.86 בילירובין טוטל 4.8 פוספטים 624 ----442 GOT 132 GPT כעת אני צריך לקבוע תור להסרת כיס המרה - האם לאחר מה שעברתי אוכל להסיר את המרה בגישה לפרוסקופית כלומר הניתוח הפשוט יחסית עם 4 חורים או שאצטרך לעבור ניתוח בטן פתוח ????? וכעת שאלה תיאורטית ,במידה ולא היו מצליחים להוציא לי את האבנים בבדיקת הERCP בדרכי המרה בגלל שלא מצליחים להגיע לאזור כי הוא נפוח מבפנים ופוחדים לגרום נזק , מה עושים ?????כיצד מטפלים בכל זאת? תודה מראש על התשובה יצחק

16/08/2009 | 13:09 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אין שום בעיה לעבור ניתוח להסרת כיס מרה בגישה לפרוסקופית לאחר פעולת ERCP. חשוב לודא לאחר פעולת ה- ERCP ולפני הניתוח כי תפקודי הכבד חזרו לערכי הנורמה ושבדיקת האולטרסאונד תקינה. במידה ופעולת ה- ERCP אינה מצליחה לפנות האבנים מתוך צינור המרה ניתן לעשות זאת בניתוח, לפעמים בלפרוסקופיה, אם כי קיים סיכוי גבוה מהרגיל לניתוח פתוח על מנת להוציא האבנים מצינור המרה, אם הדבר לא צלח בגישה הלפרוסקופית.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב