CT

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

05/08/2009 | 16:47 | מאת: אבי

בתוצאות CT גילו גוש מתאדר הטרוגנית גדול בראש הלבלב+ אונצינט 8X8 ס"מ דבוק בשוליו האחוריים ל IVC ול LRV הגוש עוטף את שולי הפורטה ומסנן את שולי התריסריון היורד. אשמח לקבל המלצות לטיפול ואבחנה. אבי. תודה. 1 . אין צהבת 2. אין סימני סרטן בדם 3. גיל 57 . האם לנתח. תשובה דחופה. אם לא מנתחים מה יקרה.

16/08/2009 | 12:53 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אני לא משוכנע כי חכם לנתח בשלב זה, מציע להשיג ביופסיה ובמידה ומדובר בממאירות להתחיל כימוטרפיה על מנת להביא להקטנה בגודל הגידול ואולי בהמשך לשקול ניתוח.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב