אומגה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

05/08/2009 | 16:18 | מאת: oOo0oOo

בן/בת 29, בריאים, נוטלים כמוסות אומגה 3 מידי יום (1.2 גרם חומר פעיל ביום) מזה כשנה, קראנו שלחלק קטן מאוד מהאוכלוסיה נטילת אומגה 3 משפיעה לרעה על תפקודי הכבד, ולכן מומלץ לבדוק זאת בבדיקת דם, מספר חודשים לאחר תחילת הנטילה היומיומית. 1. מה בדיוק יש לבקש מרופא המשפחה, "תפקודי כבד" באופן כללי ? איזה פרמטרים בדיוק ? (אני מניח שהרופא ידע, אבל גם אני מעוניין לדעת :-)) 2. ביחס לבעיות האפשריות התאורטיות שעלולה להגרם מנטילה אומגה 3, האם יש דבר נוסף שמומלץ לבדוק פרט לתפקודי כבד ? תודה רבה.

16/08/2009 | 12:47 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

16/08/2009 | 12:50 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

מציע לבדוק רמת בילירובין, Alkaline phosphatase, GGT, SGOT, SGPT וכמו כן רמת כולסטרול וטריגליצרידים בדם כולל הפירוט ל- HDL, LDL, VLDL.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב