אבנים שנעלמו..

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

04/08/2009 | 15:29 | מאת: אורית

התחלתי לסבול מכאבים תוך כדי ההריון אך אף אחד לא זיהה את הגורם. לאחר ההריון היו לי התקפים ועשיתי אולטרה סאונד שם מצאו אבנים בכיס המרה וכבד שומני ובבדיקות הדם תפקודי הכבד היו ממש גבוהים, הזמנתי תאריך לניתוח והפסקתי לאכול. אחרי כחודשים לפני הניתוח עשיתי עוד פעם אולטרה סאונד ולא ראו אבנים בכלל, כמו כן תפקודי הכבד שלי ירדו בצורה משמעותית אך עדין בגדר גבוהים. על דעת עצמי ביטלתי את הניתוח ותכננתי לעצמי תפריט דל שומן, לשאלתי האם נכון היה לעשות כך? אני מתכוונת להמשיך ולעקוב הן בבדיקות דם והן באולטרה סאונד. האם זה הגיוני שהאבנים נעלמו? תודה רבה מראש

05/08/2009 | 00:02 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

עקרונית אבנים בכיס מרה לא נעלמות. מאידך, בהחלט קיימת אפשרות שלא היו לך אבנים בכיס המרה ובעצם ההפרעה בתפקודי הכבד היתה על רקע ההריון, תופעה מוכרת וידועה הנקראת כולסטזיס של ההריון. בהחלט יתכן שנוצרו התגבשויות בכיס המרה שדמו לאבנים ואלה נמסו יחד עם העלמות ההפרעה בתפקודי הכבד לאחר ההריון. לדעתי, עשית טוב שדחית את הניתוח. מציע לחזור על אולטראסאונד עוד מס חודשים רק לודא.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב