גוש מתאדר בראש הלבלב

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

02/08/2009 | 20:17 | מאת: אבי

בתוצאות CT גילו גוש מתאדר הטרוגנית גדול בראש הלבלב+ אונצינט 8X8 ס"מ דבוק בשוליו האחוריים ל IVC ול LRV הגוש עוטף את שולי הפורטה ומסנן את שולי התריסריון היורד. אשמח לקבל המלצות לטיפול ואבחנה. אבי. תודה.

04/08/2009 | 23:50 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

לפני ההמלצות, מס' שאלות: מה היו הסימנים אצל החולה שהובילו לבדיקת ה- CT? האם יש לחולה צהבת? בן כמה החולה? מה רמת סמני הסרטן בבדיקות הדם?

05/08/2009 | 09:13 | מאת: אבי

1. כאבים בבטן בזמן אכילה ושתייה, דקירות. 2. איןצלחולה צהבת 3.החולה בן 57 4. אין סימני סרטן בבדיקות דם.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב