בקע בסרעפת עם צרבות ונפיחות מכוערת בבטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

25/01/2017 | 00:41 | מאת: בקע בסרעפת

רופא המשפחה אמר שאין כרגע צורך לטפל בבעיה, אבל אני סובלת מצרבות וכן נפיחות גדולה בבטן העליונה, האם יש צורך בניתוח והאם הניתוח מסוכן או מסובך?

25/01/2017 | 13:37 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

השאלה היא מה גודל הבקע הסרעפי, ובאיזה סוג מדובר. כ"כ האם הצרבות מוקלות ע"י טיפול תרופתי הניתן ע"י גסטרואנטרולוג וכן מה גילך? לצרך הערכה נבונה, ממליץ לפנות להערכת כירורג. עקרונית הניתוחים היום לבעיה זו, כאשר קיימת האינדיקציה לניתוח, נעשים בשיטה הלפרוסקופית, אינם נושאים סיכון וההחלמה יחסית קלה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב