גידול בכיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

30/07/2009 | 17:09 | מאת: נירה

אימי בת ה-61 עברה טיפול לפרוסקופי להסרת אבן בדרכי המרה (לפני כעשר שנים היא עברה ניתוח להסרת כיס מרה) שבו הסתבר כי אין אבן אך יש הצרה של דרכי המרה ואף נמצא גידול שהוסר ונשלח לביופסיה. תוצאות הביופסיה הן רק עוד שבועיים והרופאים אומרים שהם לא יודעים כרגע מדוע הוצרו דרכי המרה ומהו מקור הגידול. אשמח לדעת סיבות אפשריות לתסמינים אלו. תודה מראש,

01/08/2009 | 11:33 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

לא ברור לי איזה ניתוח נעשה הפעם בו הסירו את הגידול? אשר להצרויות בדרכי המרה הרי שאלה יכולות להיות שפירות כמו על רקע דלקות חוזרות בדרכי המרה או פגיעה יאטרוגנית בדרכי המרה לאחר פרוצדורות מסוג ERCP או בהחלט על רקע מחלת אבנים בצינור המרה, כפי שנחשד הפעם. מאידך, הצרות יכולה לבטא תהליך גידולי ממאיר ממקור צינור המרה. תהליכים אלו יכולים להתבטא כגוש הבולט לתוך חלל צינור המרה או כהצרות. במקרה של תהליך ממאיר הניתוח תלוי במיקום הגידול ויכול לערב פרוצדורה ניתוחית גדולה.

02/08/2009 | 17:06 | מאת: נירה

ד"ר אוחנה שלום ותודה עבור תגובתך המהירה. לאחר תגובתך ביררתי שוב ומסתבר כי הגידול לא הוסר אלא נלקחה ביופסיה בלבד. האם גידולים שפירים נפוצים בדרכי המרה או שמא הימצאותו של גידול מצביאה כמעט תמיד על תהליך ממאיר?

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב