אוכל

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

14/07/2009 | 18:43 | מאת: שיר

שלום איזה מאכלים עלי להמנע מלאכול אם אני סובל האבנים כיס מרה ובמקביל גם מחיידק הליקובטר בקיבה? תודה

18/07/2009 | 22:54 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

חידק בקיבה בדר"כ מטופל ע"י שילוב של אנטיביוטיקה לחיסול החיידק יחד עם תרופה להקטנת ההפרשה של החומצה בקיבה המביאה לריפוי הדלקת בקיבה או בתרסריון. אבנים בכיס המרה אשר גורמים להתקפים אופיניים דורשים ניתוח להסרת כיס המרה אשר מונע התקפים חוזרים בעתיד וסיבוכים נוספים כתוצאה מאבנים בכיס המרה. עד לניתוח מומלצת דיאטה דלת שומן קרי, ללא מטוגנים, ביצים ובשר אדום.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב