ניתוח להסרת כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

11/07/2009 | 22:03 | מאת: רחלי

מתקיים ניתוח בעוד כשבוע. מאוד חוששת מההרדמה. התאוששות ושלל כאבים. מה יהיה אתי? האם הניתוח מסובך? כמה תפרים וכמה פתחים בדרך כלל? כמה שעות הניתוח פחות או יותר? האם אשמין לאחר הניתוח? תודה.

13/07/2009 | 22:59 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

החשש מהרדמה הוא חשש מיטולוגי דומה לחשש מטיסה. הסיכון ההרדמתי תלוי בעיקר בגיל החולה ובמחלות הרקע שלו. הניתוח להסרת כיס המרה הוא ניתוח שיגרתי והמיומנות לרוב אצל מרבית המנתחים משביעת רצון. לעיתים, הניתוח יכול להיות קשה, בעיקר באספקט הטכני למנתח , בעיקר בחולים עם כיס מרה אשר חווה מס' ארועי דלקת בעבר או חולים לאחר ניתוחים בבטן העליונה בעבר. לרוב, קיימית 4 פתחים, אחד באורך של כ- 1.5 ס"מ והשאר באורך 5 מ"מ, הניתוח יכול להמשך בין 45 דקות לשעה וחצי. את לא צפויה להשמין מהניתוח, אלא ממה שאת אוכלת. בהצלחה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב