בעיות בדרכי עיכול

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

09/07/2007 | 19:42 | מאת: עינת

שלום רב, קצת רקע על עצמי - לפני כחמישה חודשים עברתי ניתוח לכריתת כיס מרה עקב אבנים. לפני הניתוח ביצעתי אולטראסאונד שהממצא היחיד שהיה בו הוא האבנים. כמו-כן ביצעתי בדיקת גסטרו שהיתה תקינה, וחודשיים לפני הניתוח ביצעתי בדיקת הליקובקטר שגם היא היתה תקינה. לפני כשבועיים התחילו לי כאבים עמומים באזור שהיו הכאבים של כיס המרה (בין הצלעות) ולמטה לאורך הבטן (עד לאמצע בטן). לעיתים יש כאבים גם מצד שמאל. היציאות תקינות. רופא המשפחה הפנה אותי להליקובקטר+אולטראסאונד. הוא טען שייתכן שזה הליקובקטר או בעיה/דלקת בושט או בלבלב, או מעי רגיז. שאלותיי (סוף סוף) 1. האם ייתכן כי תוך חמישה חודשים תתפתח דלקת בלבלב/ושט? 2. האם הליקובקטר מתפתח תוך שבעה חודשים? 3. האם התסמינים הנ"ל אופייניים למעי רגיז? יש לציין, כי אני במהלך טיפולי הפריות, ומטופלת ע"י דקאפפטיל. תודה רבה, וסליחה על אורך השאלה ומורכבותה. עינת

18/07/2007 | 14:01 | מאת: ד"ר אריה אריש

מצטער על האיחור בתשובה, כנראה שלא שמתי לב ששאלתך נמצאת. בכל מקרה התשובה לשאלותייך היא כן, עלייך לבצע סונר בטן ותבחין נשיפה להליקובקטר.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב