תפקודי כבד מוגברים בהריון

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

01/07/2009 | 19:17 | מאת: גלי

שלום רב אני בשבוע 24 להריוני ולפני כחודש התגל אצלי תפקודי כבד מוגברים GOT 60 בערך - בבדיקות חזורות הערכים דומים (חלפעמים קצת יותר לפעמים קצת פחות) US בטן לא גילנ ממצאים מיוחדים מלבד מרקם כבד קצת שומני אני אוכלת סדיר - לא מתוק מדי (עליתי עד עכשיו 2 קילו במשקל מתחילת ההריון) סובלת מהקאות מדי פעם (ללא בחילות עקב הרגשת מלאות וצרבות) (אני אציין שהבדיקות נערכו עקב התקף מחודשת של מחלקת האורטיקריה במהלך החודש האחרון) מה גורם לתופעה? האם הדבר יכול להשפיע על ההריון? האם יעבור בסוף ההריון? האם יש משהו שאני יכולה לעשות/לאכול/לשתות שיתקנו את התופעה? המוןמ תודה גליה

10/07/2009 | 21:04 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

שלום רב במהלך הריון יכול להתפתח מצב של עימדון מרתי בכבד או במילים אחרות זרימה איטית של המרה מהכבד אל התרסריון. תופעה זו יכולה להתבטא בהפרעה בתפקודי כבד, עם או בלי התפתחות צהבת, עם או בלי התפתחות תחושת גרד בגוף. התופעה הפיכה וחולפת לאחר הלידה. כאשר תפקודי הכבד מפריעים או מופיעה צהבת או קיים גרד טורדני ניתן לטפל תרופתית להקלת המצב ולשיפור ההפרעה בתפקודי הכבד.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב