כבד שומני ומוגדל

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

01/07/2009 | 17:33 | מאת: יוסי

שלום כתבתי בפורום זה מספר פעמים בשבועיים האחרונים,בבדיקת אולטראסאונד התגלה כבד שומני ומוגדל ע"ח שתי אונות,וזאת לאחר בדיקת דם שגילתה GPT 80 וטריגליצידים 279,קיבלתי תדריך מדיאטנית ומרופאת המשפחה לתזונה נכונה ופעילות גופנית,יש לי שתי שאלות קטנות,אחת, מהם הסכנות והמחלות שיכולות להתפתח כתוצאה מהמצב שלי בזמן הקצר והארוך אפילו שאני אשמור מהיום והלאה על תזונה נכונה וספורט גופני? ושנית,הרופאה אמרה לי שאין תרופה לטיפול בכבד שומני ומוגדל ורק ניתן לטפל דרך תזונה ופעילות גופנית תקינה,ודרך אולי הומאופתיה וטבעונים, האם זהו המצב אין תרופות שמטפלות בכבד שומני ומוגדל ורק אלא הם האלטרנטיבות?תודה וסליחה על האריכות. (בן 25 שוקל 70)

03/07/2009 | 13:36 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

במידה ותאזן את רמת השומנים בדם ע"י דיאטה מתאימה וספורט, לא צפוי שום מהלך בעתיד עקב הכבד השומני. ואכן אלו הן ההמלצות המקובלות.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב