כאבים בצד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

30/06/2009 | 18:44 | מאת: שרון

שלום רב.לאחרונה יש לי כאבים בצד שמאל בצד.הם מופיעים בשעת מאמץ פיזי כמו הליכה למשל ובעצם כל הזמן אני מרגישה כאבים ולפעמים אפילו כשאני נושמת עמוק.איפה יש כאבים כשיש בקע? באיזה צד ובאיזה מיקום מדוייק? לפני שנתיים היו לי כאבים דומים ואז אמרו לי שאלו כאבים בשל הביוץ.קיבלתי מחזור היום אז כמובן ששללתי אפשרות זו וכמו כן הכאבים כאמור לא באזור השחלות אלא גבוה יותר ממש באמצע הצלעות.האם תוכל לעזור לי?

03/07/2009 | 13:34 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

כאב בצלעות משמאל אינו יכול להיות קשור לכאב מחזור או ממקור שחלתי. שבר בדופן הבטן לרוב קשור ברגישות ממוקמת בדופן הבטן המתגברת עם מאמצים, לעיתים מלוה בנפיחות מקומית. מאידך, כאב באזור הצלעות, המתגבר בנשימה עמוקה יכול להיות קשור לתהליכים בבית החזה כמו דלקת קרום הריאה, או דלקות בדופן החזה כמו דלקת במפגש סחוס עצם המתבטאת ברגישות נקודתית בלחיצה בקדמת הצלעות הקדמיות.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב