לאחר ניתוח להוצאת כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

26/06/2009 | 14:03 | מאת: עינת

לד"ר שלום רב, אני בת 35 לםני כשנה וחצי הוצא כיס המרה ובו שתי אבנים. מאז אני סובלת לעיתים תכופות משילשולים לאחר ארוחה כגון: שניצל עם פתיתים, עוף עם בטטה, קציצות ברוטב עם אורז וכו'. זה מאוד מטריד הששילשולים אגב הם לפעמים בלתי נשלטים כלומר דחף מידי כאן ועכשיו. מה לדעתך עלי לעשות הכירורג שניתח אותי אמר שאפנה לגסטרו פניתי לגסטרו אמר שהמעי אגיז בקיצור לא הגעתי לשום פתרון ואציין גם שהבטןם שלי כל הזמן נפוחה וקשה לי לרדת במשקל, הניתוח נעשה כ 4 חד לאחר שילדתי תודה על תשובתך

27/06/2009 | 14:24 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

תופעת השלשולים שלאחר ניתוח להסרת כיס מרה, הינה תופעה המופיעה בעד כ- 15% מהמנותחים, כשנתיים לאחר הניתוח. קיימות תיאוריות שונות לגבי הסיבה. יש הטוענים כי ישנה עליה בנוכחות חומצות מרה במערכת העיכול, וכאשר אלו מגיעות למעי הגס הן גורמות לשלשולים. בעבודות אחרות מדברים על מעבר מהיר של תכן במעי הגס ויתכן שזה בהשפעת אותן חומצות מרה. מכל מקום, קיימות שתי אפשרויות טיפוליות: 1. Chol-Less או בשמו האחר Questran 4 גר' ליום לפני ארוחה פעם ביום. 2. תרופות נוגדי שלשול כמו אימודיום כדור פעמיים ביום, לפי הצורך. עם הזמן התופעה נעלמת או נרגעת, לעיתים מתחלפת בעצירות.

28/06/2009 | 07:28 | מאת: עינת

רציתי לדעת איך אפשר לדעת אולי מדובר בשילשולים כתוצאה מקרוהן? איך ניתן לאבחן? כמו כן למה הבטן שלי כ"כ נפוחה ולמה יש לי כאבים? האם מומןלץ לעשות סיטי או אולטראסאונד לאחר ניתוח? בדיקות אחרות? תודה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב