פילוזיס אספרטיים

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

24/06/2009 | 16:15 | מאת: שולמית חן

אני בת 57. אובחנתי לפני שנה בפילוזיס בכבד לאחר שהתלוננתי על כאבי בטן.המצב של הפילוזיס ללא שינוי יותר משנה. כאבי הבטן חלפו .בעקבות בריחת סידן אני מקבלת פרוטוס 2 כי פוסלן לא מתאים לי עקב ריפלוקס. הפרוטוס 2 מכיל סטרונטיום 2 גרם וכן גם אספרטיים. האם אספרטיים עלול להחמיר את הפילוזיס או לגרום נזק לכבד?

27/06/2009 | 14:08 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

למיטב ידיעותיי אין קשר בין אספרטיים ופליוזיס של הכבד. מצב של פליוזיס הכבד נחשב לנדיר ולעיתים קשור לטיפול בסטרואידים, כמו גם למחלות שונות כמו ממאירות או שחפת.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב