ALP

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

08/05/2007 | 23:15 | מאת: פנינה

שלום .. אני אישה כבת 49 לאחרונה ביצעתי בדיקות דם והתברר שיש לי עלייה ב ALP עלייה שמסתמנת כבשנתיים האחרונות בעלייה של 5-8 ... לפני כשתניים ביצעתי אולטרסאונד שבו נמצא מצב הכבד תקין אני מעט לחוצה ואבקשלדעת מה מסתמן כתוצאה מעלייה בהורמון זה ומהם הסכנות.

14/05/2007 | 20:18 | מאת: ד"ר אריה אריש

לאנזים ALP יש שני מקורות: כבד ועצם.בשלב ראשון יש לבצע בדיקה של תפקודי הכבד, אם שאר האנזימים תקינים, יש לבצע בדיקת דם נוספת.בכדי לדעת האם המקור איננו העצם.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב