שברים בצלעות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

08/03/2010 | 06:23 | מאת: ח'

שלום, אימי בת ה- 50 שברה לפני שלושה ימים שתי צלעות בצד ימין. היא הלכה לבית החולים ועשתה צילום, היא שוחררה והומלץ לה לקחת אלגולזין כמשכך כאבים. יש לציין כי היא מתלוננת על כאבים איומים, הרבה יותר מביום הראשון.. זה נורמלי?? כמו כן, קשה לה נורא לנשום.. קראתי באינטרנט על סיבוכים בריאות ועל מצב של חזה אוויר וזה נורא נורא מדאיג אותי.. וכמו שאני מכירה את אימי היא לא תגיד כלום אם זה מחמיר... לאילו סימנים אני צריכה להיות ערה להם שמעידים על בעיה בריאות שדורשת פינוי לבית החולים ?? תודה רבה.

שבר בשתי צלעות זה כואב לפעמים שיא הכאב אחרי יממה מהחבלה . אחד הסיבוכים של שבר בצלעות היא פגיעה ברקמת הריאה וכתוצאה מכך דימום ..... סיבוך נוסף חזה אויר שעלול להתפתח בגלל האויר שנוצר ודוחק את הריאה לנפחים קטנים . הסימנים העיקריים :קוצר נשימה וכאבים מקומיים . יש לפנות לרופא מטפל בכדי לשקול צילום ביקורת ומתן נוגדי כאב להקלה .

מנהלי פורום רפואה דחופה