עקיצת עכביש שישן חום

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

09/11/2009 | 11:39 | מאת: שני

שלום, לפני שבועיים וחצי (19 יום) נעקצתי ע"י עכביש שישן חום בחלק הפנימי של הרגל. קיבלתי כדורי צפורל בשל התנפחות בלוטות הלימפה בירך ובמפשעה עוד באותו היום אך בשל החמרת המצב התאשזפזתי בבי"ח. קיבלתי אנטיביוטיקה בעירוי וסטרואידים ושוחררתי לאחר יומיים הביתה. אני על אנטיביוטיקה מאז (כשניסיתי להפסיק בהוראת הרופא לפני שבוע את הכדורים חזרה הנפיחות והרגישות במפשעה). איזור העקיצה נראה טוב מבהתחלה אך עדיין יש שטף דם ונפיחות רבה ואני לא יכולה ליישר או לכופף את הרגל כמעט. שאלתי היא האם כדאי להמשיך בטיפול האנטיביוטי או שיש צורך לפנות לרופא מומחה כלשהו לחוו"ד נוספת? עבר הרבה זמן והשיפור במצב הא איטי ביותר, האם יתכן נזק תמידי לאיזור?

שישן חום גורם להרס מקומי של הרקמות התת עוריות .בעור רואים איזור שחור -נמקי ומסביב אודם ולפעמים כמו במקרה שלך מעורבות של דרכי לימפה -לימפנגיטיס .מתחת לאיזור הנמקי מתחוללת מלחמה ופירוק של רקמות חיבור כתוצאה מהפרשת אנזימים מרובים . יש להתיעץ עם רופא אורטופד לגבי המשך ובדיקה יסודית מקומית עם השלמת האבחנה על ידי ביצוע בדיקות דם לכיוון זיהום מקומי .

מנהלי פורום רפואה דחופה