חום גוף

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

19/09/2009 | 09:32 | מאת: משה מבין

האם ניתן לשנות את חום הגוף ע"י שתיית נוזלים, להוריד אותו ע"י שתיית מי קרח ולהעלות אותו ע"י שתייה חמה?

חום הגוף מבוקר על ידי מקום מרכזי במח שפועל בצורת ווסת חום . במצב רגיל קיים איזון בין הטמפרטורה החיצונית לטמפרטורה של הגוף . הפרה של איזון זה כמו חשיפה לטמפרטורות נמוכות לתקופה ארוכה ללא אמצעי חימום מתאימים או איבוד נוזלים בריצה בימים חמים ללא החזרת כמות של נוזלים עלולה לפגע במנגנון האיזון ולגרום לפגיעות קשות . דברים חמים או קרים עלולים להעלות\להוריד באופן זמני את הטמפרטורה בחלל הפה בלבד .

מנהלי פורום רפואה דחופה