שתן אדום

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

28/05/2009 | 09:05 | מאת: רענן

אני בן 40 בריא. אתמול התחילו לי כאבי בטן וראש. היום בבוקר השתן שלי היה אדום. הלכתי לקופ"ח ובדקו את השתן עם סטיק – אין בו דם! אין בו משהו אחר בעייתי לפי הסטיק. אציין שבימים האחרונים אכלתי סלק, שלא צבע את השתן באדום ורק היום השתן שלי היה אדום. אציין שאשתי וילדיי סבלו גם הם מכאבי בטן בשבוע האחרון עם שלשול. אני לא משלשל ואין לי חום. מה עליי לעשות? אילו בדיקות יש לעשות? מה יכולה להיות הסיבה למצב זה? האם יש צורך ללכת לבי"ח?

אתה מוסר על אירוע חד פעמי של שתן אדום .למחרת בדיקה בסטיק היתה שלילית .דעתי אם אתה מרגיש טוב ללא מחלת חום והשתן נקי ניתן לעקוב . לשקט הנפשי ניתן לבצע בדיקת שתן במעבדה וכן בדיקות דם לתיפקודי כליה ובמקביל U.S כליות .

מנהלי פורום רפואה דחופה