קדחת בהרות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

09/03/2009 | 08:20 | מאת: איתי

לפני כשבועיים מצאתי עלי קרציה. אני מתגורר באזור חדרה. לפני שלושה ימים החל חום גבוה (39.5 בערב, 38 בבוקר) ויציב מאוד, יחד עם הרגשת סחרור ושעול קל. רופא המשפחה רשם דוקסילין 100 (כדור ביום למשך 9 ימים) ובדיקת דם עוד יומיים, לאיתור הנוגדנים. היום החלו להופיע בכפות הידיים נקודות אדומות זעירות, כמו ראש סיכה. שאלותי: האם זהו הטיפול המקובל? מה משך הזמן עד להחלמה? האם החום יימשך עד להחלמה, או שהוא צפוי להיעלם ומתי? האם הפריחה צפויה לכסות את כל הגוף, או שהטיפול האנטיביוטי ימנע זאת? האם מספיק מעקב של רופא משפחה, או שדרוש מומחה בתחום? האם החום מסייע לריפוי, או שעדיף להורידו עם אקמול (משפיע לכמה שעות בלבד)?

אם אתה מאיזור חדרה אשמח לראות אותך ... בדרך כלל אני מאשפזים חולים עם קדחת הבהרות . הטיפול כמעט אחיד .

מנהלי פורום רפואה דחופה