US קרוטיס+כאבי ראש

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

12/06/2007 | 10:18 | מאת: מיכל

אמא שלי עברה ת"ד לפני 4 חודשים וכיום יש לה כאבי צוואר ורדימות בלחי מדי פעם עברה בדיקת דופלר ולהלן התשובה: מימין ומשמאל - רובד טרשטי בבצל של עורק תרדמה פנימי. כיוון זרימת דם בגדר הנורמה. מהירות זרימת דם תקינה. ממצא לוואי - באונה השמאלית של בלוטת סתריס - קישורית גדולה, יש צורך בבירור. סיכום: שינויים טרשתים כמתואר ללא הפרעה המודינאמית. אשמח לדעת מהו הממצא לוואי שהתגלה,האם מסוכן ומה כדאי עוד לעשות.

התשובה של דופלקס שמדברת על רובד טרשתי היא סבירה לגיל . אין הפרעה בזרימת הדם .יש מקום להתיעץ עם הנוירולוג לגבי הרדימות בלחי . הממצא באונה שמאלית של בלוטת התריס מחייב התיחסות כולל תיפקודי הבלוטה ,U.S בלוטה וכן שקילת ביצוע מיפוי לראות על איזה קשרית מדובר חמה\קרה והאם מחייב הדבר בירור נוסף כמו ביופסיה מהקשרית .

מנהלי פורום רפואה דחופה