חום גבוה מס' ימים לאחר תאונת דרכים אצל ילדה בת 5

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

07/02/2009 | 18:42 | מאת: מירב

בתי בת החמש היתה מעורבת בתאונת דרכים, מיד לאחר התאונה דיברה והתנהגה רגיל. כשהגענו הביתה הבחנתי בסימן כחול במצח והיא שלשלה. לקחתי אותה לבי"ח, שם נבדקה ע"י כירורג שבדק אותה ע"י שאמר לה להסתכל על עט, הזיז אותו ועקב אחר תנועות עיניה. חזרנו הביתה די מאוחר והיא נרדמה, בבוקר קמה בבכי, עם חום גבוה 39 ורצתה לישון. שמנו לב שהקיאה על הכרית. לאחר שהתקלחה, שוב רצתה לישון. לאחר מס' שעות לקחנו אותה לרופא והוא אמר שזה וירוס, שתשתה הרבה ותנוח מס' ימים. בהמשך נתנו אקמולי, החום ירד ועלה לסירוגין והגיע ל40 בערב. למחרת התעוררה ללא חום, נתתי לה לישון עד 10 בערך. לאחר מקלחת לקחתי לרופא אחר שאמר שזה היה וירוס והוא עבר, ונראה לו שביום ראשון תוכל לשוב לגן. בהמשך מצבה היה טוב והתנהגותה רגילה. היום שוב התעוררה עם חום והיתה ישנונית לאחר שקיבלה אקמולי ירד החום וכעת בערב שוב עלה החום ל39. האם יכול להיות שזה כתוצאה מהתאונה או שזה באמת וירוס? איך נהוג לבדוק ילדים במקרים כאלו? האם היה עלי לפנות אותה מיד לבי"ח או שנהגתי בסדר כשחזרנו הביתה? בני בן השנתיים ושלושה חודשים קיבל מכה קלה בראש אך לא נראה סימן והתנהג רגיל, לא לקחתי אותו להבדק והוא התנהג בגן רגיל. האם לאור מה שתיארתי יש מקום לדאגה? חשוב לציין שהמכה היתה בעוצמה מאוד חזקה. אשמח לקבל התייחסות רופא

שלום רב! במקרה של הבת סביר להניח מדובר בזיהום וירלי אשר אינו קשור לטראומה. במקרה של הבן עם אין אובדן או עירפול הכרה והקאות חוזרות סביר להניח שאין מדובר בחבלת ראש מסוכנת. יש להמשיך מעקב אצל רופא המטפל. החלמה מהירה.

מנהלי פורום רפואה דחופה