כדוריות דם חיוורות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

30/09/2008 | 15:55 | מאת: מור

בבדיקת דם התגלה שיש לי כדוריות דם חיוורות, רופא אחד המליץ על כדורי ברזל ולאחר חודש רופא שני המליץ על חומצה פולית. מה הנכון לדעתך? פרטים: לאחי יש g6pd (אסור לו לאכול פול) והורי באו מתימן ומכורדיסטן אם זה קשור, תודה.

גישות מקובלות . אני לא יודע אם יש לך חסר באנזים כמו לאח שלך . מתן ברזל באנמיה מחוסר ברזל ומתן חומצה פולית למצבי פירוק כדוריות אדומות בחלק מהמצבים משלבים טיפול . תלוי בסוג ובמטרה..............

מנהלי פורום רפואה דחופה