מספר מילים לא מחייבות, רק להבהרה כללית‬

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

28/06/2008 | 20:22 | מאת: georgeg

התוצאות הן של בחורה בריאה בת 27, תתקיים כמובן פגישה עם רופא המשפחה באמצע השבוע, אך בינתיים אנחנו סקרנים לגבי התוצאות הבאות, ולכן נשמח רק להבין ברמה של מספר מילים מה המשמעות של כל פרמטר (פרט לכולסטרול, שהוא מובן :-)) לגבי ה HB, HCT, MCV, MCH, MCHC - מישהו יכול לכתוב מספר מילים (לא מחייבות כמובן) מה בכלל הם אומרים ? תודה ! הנתונים : http://img2.tapuz.co.il/forums/1_118477192.jpg

29/06/2008 | 10:18 | מאת: יונה

עד שתקבלי כאן תשובה, תיכנסי לפורום רפואת משפחה, שם בצד שמאל יש הפנייה לשני מאמרים בעניין בדיקות מעבדה. זה יעזור לך להבין...

שלום רב! HB -זאת רמת המוגלובין בדם אשר שונה אצל גברים ונשים. MCV-גודל ממוצא של כדורית הדם האדומה-נמוך במצב של חסר ברזל או פגם בייצור של הכדורית-טלסמיה לדוגמא. שאר הפרמטרים מתייחסים לריכוז של המוגלובין בכדורית הדם האדומה-פרמטרים טכניים. בתודה.

מנהלי פורום רפואה דחופה