נשיכת קרצייה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

29/04/2008 | 21:26 | מאת: איתמר

בהעדר פורום לדיון במחלות זיהומיות אציב שאלתי כאן: מהם הסימפטומים של המחלה המועברת ע"י קרציות? האם הם כוללים חום קל 37.5 לאורך זמן (שבוע) וכאב ראש בלתי פוסק (גם שבוע)? וכן, מהו משך הזמן המירבי לאחר הנשיכה, אחריו עלולים להופיע סימנים אלה? תודה רבה

האם אתה מדבר על קדחת הבהרות .. זו מחלה המועברת על ידי קרציות מבעלי חיים ובמיוחד כלב . יכולים לא להתפתח סימנים בגוף למעט סימנים מקומיים . אחרי תקופה של שבוע-עשרה ימים יכולים להופיע סימנים מערכתיים כמו כאבי ראש חזקים .מחלת חום .חולשה קיצונית .מחלת דמוי שפעת .לאחר 3-5 ימים מופיעה פריחה כולל כפות ידיים ורגליים . בדיקות דם יכולות לרמוז בשלב הראשוני על קיום המחלה .

מנהלי פורום רפואה דחופה