שילשול דמי אצל בן חמש וחצי

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

23/01/2008 | 14:41 | מאת: ענת

חום, לא גבוה במיוחד וכאבי בטן חזקים ביום א' בלילה. ביקרנו רופאה ביום ב' בבוקר שבדקה גרון (תקין) וחשבה שזה וירוס והרגישה קצת צואה קשה בבטן ואמרה שאולי מזה הכאבים.. לילד היתה יציאה גדולה ורגילה אחר הצהריים. בלילה נתנו שוב אקמולי פורטה בנר (כי הוא התפתל מכאבי בטן) ואחרי כמה שעות היתה כמות קטנה של שילשול וכמות קטנה של ריר ודם (חשבתי שזה אולי בגלל הנר שגירה את האיזור והחלטתי לא לתת לו יותר נר).מאז - הבה שתיה ואוכל פשוט (אם בכלל). החל מיום ג' בערב, אין יותר חום, מידי פעם כואבת לו הבטן והוא ניגש לשרותים ומוציא כמות קטנטנה של שילשול (פעמים - שלוש, אתמול). היום, יום ד', נגש מידי פעם לשרןתים ( כל שעתיים בערך ) ושוב, בכמות קטנה.. עכשיו הבחנתי בשישול דמי - יש מקום לדאגה? דרושה בדיקת צואה? זה יכול לעבור לבד?

יש מקום להבדק על ידי רופא ילדים ולהתרשם מהשילשול הדמי וממצב הבטן . תלונות אלה יתכן שנובעות מוירוס-חיידק או אפילו בעיה מקומית במעי ....

מנהלי פורום רפואה דחופה