חיסון נגד כלבת

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

17/09/2012 | 20:02 | מאת: א

שלום, ננשכתי ברגל באיזור הברך בידי כלב ב-לה שבהודו. קיבלתי 3 חיסונים נגד כלבת לפני 5 שנים. לפני חודשיים קיבלתי חיסון נוסף (boost). 10 שעות אחרי הנשיכה הלכתי לבית החולים המקומי וקיבלתי חיסון ביד. בנוסף נאמר לי שאני צריך לקבל 3ימים ו7ימים לאחר מכן את החיסונים הנוספים האם זהו הטיפול שאני אמור לקבל? אשמח לקבל תשובה מפורטת תודה

בקר טוב לגבי חיסונים לכלבת ניתן להיכנס לאתר משרד הבריאות. בסיכום : במידה וקיים חשד להדבקה מכלבת מכל סיבה יש לקבל חיסון סביל נגד כלבת HRIG שניתן מיידית לחסינות מיידית וזמנית ובמקביל יש לתת את המנה הראשונה של החיסון הפעיל . לאיש שלא חוסן ולא סובל מדיכוי חיסוני ניתן לתת 4 מנות בזמן 0,3,7,14 ימים .

מנהלי פורום רפואה דחופה