האם טבילת פנים בקערת מים קרים יכולה להזיק?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

14/10/2019 | 18:37 | מאת: דוד

מזה מספר שנים שאני סובל מרגישות לאור וקרינת מחשב. שגורם לי כאבים נוראיים במצח ובראש וכן לחץ כבד בעין ימין. לצורך הקלה הדבר. אני לאחרונה שם מים קרים בקערה. בין 5 ל15 מעלות קור ( אחרי ששם את הקערה במקרר ולעיתים מוסיף קרח) אני שם את הפנים שלי בתוך הקערה למשך 10 שניות וחוזר על כך כמה פעמים. ככה כל יום הדבר עוזר לי עם כאבי ראש שיש לי 1.האם זה יכול לגרום לי נזק טבילת הפנים במים כה קרים? אמא שלי חוששת שיתכן ואני בסןף יגרום נזק לראש או לעיניים. 2. מדוע הטבילה במים קרים כן עוזרת לי לטווח הקצר עם כאבי הראש ?

יש לשים לב שהטמפרטורה לא תהיה יותר מדי נמוכה והמגע עם הפנים הוא מגע קצר . טמפרטורה נמוכה ומגע מתמשך עלול לגרום לכוויות קור ! ההקלה נגרמת ככל הנראה ע"י כיווץ כלי דם שהתרחבו ??? או הרגל והקלה !!!

מנהלי פורום רפואה דחופה