pfapa אצל מבוגרים

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

21/01/2012 | 02:08 | מאת: נטשה

שלום דוקטור, לפני כשנתיים הייתי חולה במשך חודש עם חום גבוה בסביביות 39-40 וכאבי גרון, כאבי גב, גרון נפוח, הייתי אצל רופאים, עשיתי בדיקות,המשטח היה תמיד שלילי, שלחו אותי למיון למחלקת אף אוזן וגרון, אך לא מצאו אצלי כלום, אמרו שאולי שמחלת הנשיקה, לאחר חודש זה נרגע לחודש ימים וחזר עוד פעם לשבועיים, הרופא משפחה שלי שלח אותי לרופא לזיומים, עשיתי משהו כמו 20 בדיקות למחלות שונות, ורופא לזיהומים אמרה לי שמדובר בPFAPA,היא הוסיפה שהטיפול היחיד הוא סטראוידים והיא ממש לא ממליצה לי לקחת אותם, נכון לעשכיו אני סובלת מהאירועים פעם בחודש וחצי-חודשיים, משהו כמו במצב קשה 8-9 ימים, במצב קל 4-3 ימים. מה ניתן לעשות???? אם יש איזה שהוא טיפול נורמלי לזה, מה דעתך על המקרה? על צה זה בדיוק משפיעה? אני פשוט כבר לא יכולה להמשיך להיות ככה, פיטרו אותי כבר ממספר עבודות בגלל זה

יש להמשיך מקעב וטיפול אצל רופא משפחה \ זיהומולוג .

24/01/2012 | 13:51 | מאת: רופא ילדים

מחלת PFAPA שכיחה יותר בילדים והטיפול בה מנה יחידה של סטירואידים, כמו במבוגרים. הנחיות הטיפול הן מתן מנת הסטירואידים בתחילת המחלה ובד"כ אחרי כשעתיים כל הסימנים והתסמינים חולפים. הטיפול בטוח מאוד, מנה אחת בחודש של סטירואידים אין בה תופעות לוואי משמעותיות אשר יימנעו מתן הטיפול. ממליץ לך כן לקחת את מנת הסטירואידים בכל התקף ולהפסיק לסבול מהמחלה. עדיין אין טיפול מוכח ביעילותו כמו הסטירואידים.

מנהלי פורום רפואה דחופה