עזרה ראשונה בעת קרות סתימה בקרוטיס

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

16/01/2012 | 14:20 | מאת: אלי

בן 82 סתימות ב % גבוה . כרגע מתלבט אם ללכת לניתוח. היו לו כבר סימפטונים של גמגומים,ראיה תחושת יד וכו'.בינתיים הגביר כמות אספירין. אם בימים אלו-בזמן ההמתנה להחלטה/לניתוח- יהיה לו סימפטומים חוזרים- האם יש טעם באותו רגע של אירוע-אם נספיק- לנסות לעסות לו את עורקי הצוואר ,לשחרור סתימה או משהו דומה? או שזה עלול להרע את מצבו?

יש כמובן להתייעץ עם רופא משפחה \ כלי דם . בכל שלב ניתן לבצע את הניתוח ובמידה שמתפתחים סיבוכים ניתן לטפל . בכל מקרה מומלץ לבצע טיפול מונע !

26/01/2012 | 13:51 | מאת: אלי

שתמציתה: האם ניתן להגיש עזרה ראשונה לאדם ,ע"י משפחתו, שיש לו אירוע ע:י עיסוי מיידו של צוואר העורק?

מנהלי פורום רפואה דחופה