בדיקת שתן

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

07/12/2011 | 20:12 | מאת: א.ר

שלום, סבתא שלי בת 90+, עשתה בדיקת שתן ובדיקות דם. התוצאות הן: MICROALBUMIN/CREAT 686. MICROALBUMIN-U SAMP 466 PROTEIN/CREAT RATIO 2682 בבדיקת דם: קריאטינין 1.66 urea 50 לפני שבועיים היא שוחררה מבית חולים עקב התייבשות והיפראוסמולריות. בקבלתה הקריאטינין היה 4.6 ושתנן 100. מה משמעות המיקרואלבומין בשתן ויחס החלבון? תודה.

אם הקריאטינין ירד מערך 4.6 לערך 1.66 ובקביל השינן ירד מערכי 10 לערך 50 זה מראה שמצבה יחסית לגילה הוא טוב ! אם החולה סכרתית היא עלולה לאבד חלבונים במולקולות קטנות כמו אלבומין בשתן. יש לעקוב אחאי הבדיקות. החשוב איך היא נראת ?אוכלת ושותה ?

מנהלי פורום רפואה דחופה