בדיקת נוגדנים Varicella zoster

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

19/08/2018 | 23:12 | מאת: נועה

שלום האם בדיקת דם נוגדנים ל Varicella zoster יכולה נותנת אבחנה ודאית אם אדם לוקה בהרפס זוסטר? אם IGM יהיה חיובי, זה אומר בוודאות שמדובר בהרפס זוסטר, וכן להיפך במקרה והוא שלילי? מדוע זה לא מבוצע בשגרה או לפחות כשיש ספק באם יש הרפס זוסטר? והאם כשאדם לוקה בהרפס זוסטר, יהיו לכך גם סימנים (אפילו לא ספציפיים) בספירת דם או CRP? תודה

נוכחות של נוגדנים מסוג IGM מעידה על זיהום חריף . נוכחות של נוגדנים מסוג IGG אומרת שהייה מגע עם הוירוס בעבר .

מנהלי פורום רפואה דחופה