הכשת נחש צפע

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

22/10/2011 | 18:42 | מאת: רון

הוכשתי ע"י צפע בכף הרגל לפני כמעט שבוע. לא קיבלתי נסיוב. שוחררתי מביח אתמול. הרגל נפוחה עד המותן, עם אדמומיות קשה ושטפי דם באזורים שונים.הכאבים בלתי נסבלים כשאני מנסה להוריד הרגל כלפי מטה,אפילו בלי נסיון לדרוך. שאלתי היא: האם עדיף לקבע את הרגל ללא תנועה, כמו בשבר במצב מורם, או להיפך- לנסות להוריד אותה למרות הכאבים? האם ייתכן נזק בלתי הפיך לרגל, והאם האם אני יכול לעשות משהו כדי להקל על הכאב, וכדי להמנע מנזק בלתי הפיך לכלי הדם ברגל?

קודם כל רגל מורמת מפחיתה את הנפיחות המקומית לאורך הרגל בגלל זרימת הדם הטובה יותר . יש להתיעץ עם רופא כלי דם בגלל הנפיחות ואם אכן ישנם שטפי דם מקומיים ,יש לבצע בדיקות דם מקיפות ומעקב רופא מטפל בהתאם! ניתן לקחת נוגדי כאב.

מנהלי פורום רפואה דחופה