פגיעה מתאונת דרכים

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

04/10/2011 | 12:43 | מאת: ליאור

שלום, אמי נפגעה בתאונת דרכים כהולכת רגל ביום ראשון. הפגיעה היתה חזקה, היא שברה עם הפנים את השמשה של האוטו ועפה מס' מטרים (3-4). נראה שלא יצאה עם פגיעות מעבר לפתיחת השפה (נפוחה מאוד ועם תפרים) וחבלות בגוף (הבדיקה שנעשתה במיון כללה צילומי רנטגן רק בהרגלים, הלסת והיד). היום כאשר עמדה מעט הרגישה סחרחורת וחולשה (הקרובה להתעלפות) במשך מספר דקות וגם בישיבה. ברצוני לשאול, האם תחושות אלו הן תגובות טבעיות של הגוף למכות או לנפיחות בשפה או שמא עלינו לבדוק דברים נוספים ולחזור למיון או למוקד? האם יש קשר לכך שלא יכולה לאכול הרבה (רק נוזלים, לא אכלה פחמימות כבר יומיים)? כמה זמן בערך אמורות להימשך תחושות אלה של חולשה אם הם כתוצאה מהחבלות? יש לציין שהיא נוטלת אנטיביוטיקה. אודה מקרב לב לתשובתכם המהירה! תודה!

במידה שעדיין מתלוננת על סחרחות יש לעבור הערכה נוירולוגית . רופא מטפל הוא המחליט לגבי המשך בירור ומעקב לפי מצבה של אמא !

מנהלי פורום רפואה דחופה