כאב ומוגבלות תנועה בקרסול

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

26/08/2007 | 18:40 | מאת: מיקי

דר' אשקר שלום רב אין לי מושג אם הגעתי לפורום הנכון. אני מקווה שתוכל לעזור. אמי סובלת מזה מספר חודשים מקרסול נפוח ומוגבלות בתנועה. עברה בדיקות מקיפות של mri ו ct ולא נמצאה הסיבה. ראומוטולוג העלה שתי אפשרויות: sarcoid ו סקרואיליטיס. (אמי היא אישה בת 64 ובעברה מחלת סרטן השד). הוא המליץ על צילום חזה ואגן. האם תוכל להסביר מהם המושגים הללו , האם יש לפנות לתחום רפואה שלא פנינו אליו... כל מידע נוסף שתוכל לתרום לנו יתקבל בברכה. בתודה מראש , מיקי

אמא סובלת מנפיחות והגבלה בתנועות הקרסול . לפי הבדיקות שכללו CT-MRI עברה בירור מקיף . אני בטוח שעברה בדיקות דם כלליות ובצעו :צילום חזה ומיפוי עצמות . המונח הראשון סרקוידוזיס מראה מחלה ריאתית פעילה עם תסמינים שונים בגוף .אבל לזכור שלמחלה שלושה שלבים . סקרואיליאיטיס -יכולה להיות מחלה ראשונית או שניונית למחלות אחרות . יש מקום ליעוץ חוזר אחרי כל הבדיקות עם אורטופד\ראומטולוג ולהגיע לאיבחון ....

מנהלי פורום רפואה דחופה