נושכתי ע"י חתול ידידותי. סכנת כלבת?. סכנת טטנוס?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

15/04/2011 | 21:59 | מאת: עמוס

שלום למומחים, לפני בניסת השבת נושכתי ע"י חתולה בהריון. החתולה של השכנים, ידידותית מאד. אין לחתולה חיסון נגד כלבת. אני מטופל כל 10 שנים בטוקסואיד אנטי טטנוס. הזריקה האחרונה היתה בדצמבר 2001. שאלות: 1. החתולה בהריון מתקדם, נמצאת אצל השכנים ואפשר לעקוב אחר מצב בריאותה. אין לחתולה חיסון נגד כלבת. האם דרוש לי חיסון נגד כלבת? כמה זמן אפשר לחכות להתייעצות עם רופאת המשפחה? האם אפשר לחכות עד יום א' לפני הצהרים? 2.האם דרושה זריקת דחף של אנטי טטנוס (קבלתי לאחרונה טוקסואיד בדצמבר 2001)? כמה שעות לאחר הנשיכה אפשר לחכות עם זריקת הדחף? במלים אחרות: האם עלי לפנות לחדר מיון או להמתין להתייעצות עם רופאת המשפחה ביום א' לפנה"צ? בתודה ובברכה, עמוס

שלום רב!יש מקום לחיסון דחף של טטנוס.לגבי החיסון כנגד כלבת יש ליפנות ללשכת הבריאות.במיקרה שלך יש אפשרות לעקוב אחר החתולה כך שאין צורך כעת בביצוע חיסון כנגד כלבת לך.

מנהלי פורום רפואה דחופה