פריקת פיקה

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

11/12/2016 | 19:00 | מאת: צחי אדרי

שלום לפני כשנתיים פרקתי את הפיקה ברגל במהלך סיבוב, החזירו לי את הפיקה הוציאו דם מהברך כדי להפחית את הכאב. הייתי חודשיים עם סאוטר לברך. ועברתי בערך חצי שנה של פיזותרפיה. כיום אני מרגיש כאבים חזקים בברך לא יכול לקפוץ על הברך. בכיפוף מלא של הברך כואב לי כשאני שם יד על הפיקה אני מרגיש את הסכוך עושה רעשים. לא עשו לי mri עשו לי ct רנטגן ואולטרהסאונד כדי לראות את המצב של הברך. מה לעשות עם הכאבים? איך אפשר לשפר את זה?

15/12/2016 | 22:28 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

שלום צחי. העובדה שהוציאו לך דם מהברך יכולה להעיד על שבר בפיקה או בברך שנבע מהפריקה עצמה. יתכן והכאבים שלך נובעים מחלקיק עצם או סחוס במפרק. יתכן גם שהכאבים נובעים מחוסר יציבות של הפיקה. יש להמשיך בירור ע"י CT או MRI ע"מ להבין אם יש באמת חלקיק כזה. יש להיבדק ע"י אורתופד ע"מ להעריך יציבות הפיקה.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים