Acl

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

06/11/2016 | 17:41 | מאת: יורם

בבדיקת mri ברך ימין מודגם קרע מלא של רצועת ה acl ממרכז הרצועה עד איזור אחיזתה הפמורמלי. שאלות: 1. קרע מלא - זה באמת חשוב איפה ? הרצועה כולה לא סיימה את חייה ? 2. מה זה החיבור הפמורמלי? 3.האבחנה תפסה אותי בהפתעה, שכן אין לי ירידה משמעותית ביציבות, לא עברתי חבלה סיבובית, ויש לי ניסיון עם קרע בברך השנייה שם היציבות היתה ברמות מאוד נמוכות. התופעות כרגע הן בעיקר כאבים קלים עם מוגבלות קלה. עוסק. באומנויות לחימה. האם במצב זה יש לי סיכוי להמשיך לעסוק באומנויות לחימה ללא ניתוח (בן 40 ) ? האם המצב צפוי להחמיר ?

07/11/2016 | 18:13 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

נכון, אין משמעות לאיזור הקרע, אלא אם כן הרצועה נתלשת ביחד עם פיסת עצם (שכיח יותר בצעירים) ואז אפשר לחבר אותה חזרה. הרצועה נמתחת מעצם השוק (טיביה) לעצם הירך (פמור) אם אתה מעיד על עצמך שלא הרגשת חוסר יציבות אז יתכן ואין צורך בניתוח. מומלץ להשלים טיפול פיזויתרפי לחיזוק שרירים ושיפור תחושת המצב.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים