עזרה בהבנת פענוח mri

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

23/10/2016 | 11:00 | מאת: גל רייטר

שלום אני צריך עזרה בהבנת פיענוח הmri כתף שלי הכתף שלי לאחר פריקות חוזרות ולא כול כך הבנתי את הפענוח תוצאות: אין עדות לפגם עצם ברור מסוג היל-זקס או bony bankart. אי-סדירויות סב-קורטיקליות זעירות באתר של היל-זקס. הודגם סדק ורטיקלי ופתולוגי בלברום העליון המהווה SLAP. מעורבות של ה- biceps anchor. ויתכן BHT of the superior labrum, יש רושם לקרע בכל הבסיס של הלברום האחורי לכל אורכו יתכן (התפשטות מה- SLAP). סדק פוקאלי בבסיס של הלברום הקדמי בשעה 2 יתכן גם בקשר להתפשטות ה- SLAP. הלברום הקדמי נראה שמור בין 3 ל- 6 ocloc'k. ה- axillary pouch בצורה תקינה ללא חשד לנזק רצועתי גלנו-הומרלי תחתון מסוג HAGL. הרצועות הגלנו-הומרליות העליונה ו שמורות. סדק לונגיטודינלי ופיצול של הרצועה ה גלנו- הומרלית האמצעית המפרק והיחס האקרומיו-קלביקולרי שמור. הגידים המסובבים שמורים, ללא הדגמת קרע או שינויים טנדינוטים (סופרה, אינפרה ספינטוס וסב-סקפולריס). הגיד הביצפס הארוך תקין לכל אורכו ב- biccipital groove, באספקטו הפרוקסימלי אין לראות סב דיסלוקציה.. מסה שרירית של ה- ROTATOR CUFF שמורה ללא החלפה שומנית. לסיכום: הממצאים ב- MRI מתאימים ל- SLAP בלתי יציב עם התפשטות בכל הבסיס של הלברום האחורי עד 7 ,ויתכן בלברום הקדמי עד 3-2 ocloc'k. סדק לונגיטודינלי ופיצול של הרצועה ה גלנו- הומרלית האמצעית STRAIN GHML אין עדות לקונטוזיה לשדית בראש ההומרוס. תודה רבה על העזרה.

25/10/2016 | 20:32 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

שלום. ממצאים של אי סדירות סוב קורטיקלית באיזור ההיל זקס אלו שאריות מהפגיעה של ראש ההומרוס (עצם הזרוע) בחזרה בעצם השכמה בזמן הפגיעה. לפי התיאור הנ"ל אין בפציעה זו להסביר סיבת הפריקות החוזרות. כמו כן לא נמצא ממצא של פגיעה בבנקרט - שזו פגיעה שגורמת לחוסר יציבות קדמית של הכתף. הממצא הנקרא SLAP הינו היפרדות של שפת מפרק הכתף (הלברום) מהמפרק הגרמי עצמו בחלקו העליון. לאיזור זה מחובר גיד הביספ (גיד של השריר הדו ראשי) ממצא זה לא יכול להסביר כשלעצמו פריקות חוזרות אבל יכול להסביר כאבים. הוא יכול להיגרם מהפריקות החוזרות. הממצא של סדק אורכי של רצועת MGHL הוא יכול להיות גם וריאנט אנטובי ולא ברור בדיוק משמעותו. יש לבדוק קלינית ולהעריך מה הוא הגורם לחוסר היציבות. יתכן ומדובר בחוסר יציבות בשל גמישות יתר ואז לא נראה ממצא מסביר בMRI.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים